Ambulante begeleiding

Doel

Het doel van ambulante begeleiding is: zorgen dat je (weer) zelfstandig je leven kan leiden en weer zelf ‘aan het roer’ komt te staan. Stapsgewijs leert je je dagelijkse activiteiten op een goede manier aan te pakken en je krijgt gaandeweg een steeds beter overzicht.

 

Doelgroep

Ambulante begeleiding bieden we aan jongeren,  jongvolwassenen en volwassenen:

  • Met een verstandelijke beperking
  • Met psychiatrische problemen
  • Met psychosociale problemen
  • Met een gedragsproblematiek
  • In een kwetsbare situatie

 

Wanneer vraag je hulp?

Je hebt het gevoel vast te lopen thuis. Wellicht heb je moeite met geldzaken en de rekeningen stapelen zich op. Ook kan je last hebben van depressieve gevoelens, waardoor je niet toekomt aan je huishouden. Je hebt het gevoel dat je je leven niet meer onder controle hebt. Je wilt graag iets veranderen, maar waar moet je beginnen?

 

Zo werken wij

Wij kiezen voor een persoonlijke benadering, voor warmte, aandacht en respect. Bij ons zijn de lijnen kort en wij hebben geen overbodige laag van managers. Daardoor kunnen wij snel en flexibel op ieders specifieke hulpvraag inspelen. We zijn professioneel, onze medewerkers zijn breed opgeleide professionals die ervaring hebben in praktische begeleiding en ondersteuning.

In je eigen huis of in een huis van SID,  gaan we samen met jou aan de slag. We leren jou praktische vaardigheden en je leert daardoor (weer) zelfstandig te functioneren. We nemen het niet van je over, maar we helpen jou om (weer) grip te krijgen op jouw leven. We hebben daarbij nauw contact met hulpverleners of betrokkenen. We kunnen gedurende korte- of langere tijd ondersteuning bieden. Het kan zijn dat we dagelijks bij jou langskomen of bijvoorbeeld een paar keer per week. Je kan ook bij ons komen wonen, dit hangt af van je indicatie en problematiek.

 

Kortom: Samen de schouders eronder!

 

Wil je meer informatie?

Laat dan je gegevens achter en wij zullen snel contact opnemen. Als je het leuk lijkt kunnen we ook een kennismakingsgesprek inplannen.