Beschermd wonen

Steeds meer zelfvertrouwen in een veilige omgeving.

Soms gaat het thuis niet lekker. Je wilt doorpakken, maar je bent het overzicht kwijt. Misschien heb je iets naars meegemaakt waardoor je even jezelf niet bent. Je vergeet het huishouden en de rekeningen stapelen zich steeds verder op. Herkenbaar? Je hoeft het niet alleen te doen. Bij SID bieden wij je een veilige plek om weer tot jezelf te komen. Stap voor stap werken we aan jouw doelen.

 

Beschermd wonen: hoe gaat dat in zijn werk?

In onze beschermde woonvorm begeleiden wij je op allerlei gebieden. Daarbij kun je denken aan het organiseren van het huishouden, het aanleren van sociale vaardigheden en het ontwikkelen in jouw zelfstandigheid. De woonvorm en de leefruimtes deel je samen met anderen. Even terugtrekken? Dat kan op je eigen kamer, die je met je eigen spullen inricht. Benieuwd naar het traject bij SID? Dat gaat als volgt:

 

Stap 1

Even kennis maken

Na je aanmelding nodigen wij je uit voor een informatief gesprek. Tijdens dit gesprek vertellen wij jou over SID en nemen we de tijd om al je vragen te beantwoorden.

Stap 2

Intake gesprek

Wil je bij SID komen wonen? Dan volgt er een intakegesprek. In het intakegesprek bespreken we praktische
zaken en bereiden wij jou voor op je nieuwe woonomgeving. 
Onze tips en huisregels vind je in de welkomstmap die je van ons meekrijgt.

Stap 3

Welkom thuis

Op het afgesproken moment kom je bij ons wonen. Je krijgt een eigen ruime kamer met koelkast. Een nieuwe omgeving en nieuwe gezichten, dat is even wennen. Wij geven je daarom eerst de tijd om je thuis te voelen en daarna gaan we in jouw tempo samen aan de slag met jouw zorgplan.

Stap 4

Meer zelfstandigheid

Maak je sprongen in je ontwikkeling? Dan krijg je de mogelijkheid om door te stromen naar de volgende
fase. Je krijgt de vrijheid om zelf je boodschappen te doen. We begeleiden je nog steeds, maar minder intensief. Het
doel? Steeds meer grip op je leven krijgen.

 

Wil je bij ons komen wonen?

Je kunt een aanvraag doen bij de gemeente Stadskanaal.

Als je beschermd wilt wonen heb je een indicatie nodig. Deze ondersteuning valt onder de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) en / of WLZ (Wet Langdurige Zorg). Je kunt hiervoor online een aanvraag doen bij de gemeente Stadskanaal. Gemeente Stadskanaal: Zorg en hulp (Wmo). Voor een indicatie voor WLZ moet je een aanvraag doen bij het CIZ via Aanvraag doen – CIZ

Heb je hier hulp bij nodig? Vraag iemand uit je omgeving of neem contact op met SID.

Neem contact op