Ambulante begeleiding en ThuisPlus

Pak de regie terug in je eigen woonomgeving.

Je hebt een woning waar je goed op je plek zit. Toch heb je hulp nodig bij dagelijkse activiteiten zoals het huishouden, boodschappen doen of eten koken. Wellicht heb je ook financiële ondersteuning nodig. Misschien is plannen niet je sterkste kant waardoor je (werk)week weinig structuur heeft. Wat wil jij leren? Met ambulante begeleiding of ThuisPlus werk je samen met een vaste begeleider aan je zelfstandigheid.

Met ThuisPlus kunnen wij je nog intensiever begeleiden. Net als bij ambulante begeleiding spreken we af op welke momenten we bij jou thuis langskomen. Zit je onverwachts ergens mee? Met ThuisPlus kun je ons 24/7 bellen. Kan het telefonisch niet opgelost worden, dan komt een begeleider zo snel mogelijk bij je langs.

 

Ambulante begeleiding of ThuisPlus: hoe gaat dat in zijn werk?

Met ambulante begeleiding of ThuisPlus zorgen we er samen voor dat jij weer aan het roer komt te staan. Je leert met dagelijkse activiteiten om te gaan waardoor je steeds meer overzicht krijgt. Dit doen we bij jou thuis op een tijdstip dat jij prettig vindt. Benieuwd naar Thuisbegeleiding bij SID? Dat gaat als volgt:

Stap 1

Even kennismaken

Na je aanmelding plannen we een gesprek met je. Bij jou thuis bespreken we waarin je wilt ontwikkelen. Op basis van het aantal afgegeven uren in je indicatie, bekijken we samen op welke momenten je begeleiding krijgt en leggen we jouw doelen vast in jouw zorgplan.

Stap 2

Aan de slag

Om te werken aan je zelfstandigheid is structuur voor jou belangrijk. We werken dan ook aan het organiseren van je dagelijkse activiteiten zoals het huishouden, boodschappen doen, eten koken en als het nodig is ondersteunen wij jou ook bij je financiën.

Stap 3

Vinger aan de pols

Tijdens het traject evalueren we regelmatig hoe het met je gaat. Zo zorgen we er samen voor dat het goed blijft gaan. Durf je weer op eigen benen te staan? Dan geven wij jou handvatten om een terugval te voorkomen.

 

Wil je Thuisbegeleiding van SID?

Voor ambulante begeleiding of ThuisPlus heb je een indicatie nodig. Deze ondersteuning valt onder de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning).
Je kunt hiervoor online een aanvraag doen bij de gemeente Stadskanaal. Gemeente Stadskanaal: Zorg en hulp (Wmo)

Heb je hier hulp bij nodig? Vraag iemand uit je omgeving of neem contact op met SID.

Neem contact op