Werkwijze

SID is een toegankelijke organisatie met korte lijnen.

Managers en gesloten deuren? Die kom je bij ons niet tegen. Door onze kleinschalige en persoonlijke opzet kunnen wij snel en flexibel op jouw hulpvraag inspelen. Daarbij vinden wij het belangrijk dat jij de regie houdt over je eigen proces. Wij begeleiden je waar nodig, maar het blijft jouw toekomst. Durf jij
het roer om te gooien? SID helpt je verder.

 

Onze drijfveer? Samen jouw doel(en) behalen.

Dat begint al bij het zorgplan aan het begin van het begeleidingstraject. Samen vertalen we jouw doelen en uitdagingen naar een passend zorgplan waar jij achter staat. Vervolgens bieden wij je tijdens het
traject volop ruimte om verantwoordelijkheid te nemen. Als jij ervaart dat je het kunt, krijg je steeds meer vertrouwen in jezelf en je toekomst.

Bij SID staan beleving en empathie centraal. Daarom rekenen wij je nooit af op fouten. Liever nodigen wij je uit om te ervaren hoe het anders kan. Is je gestelde doel niet (direct) haalbaar? Dan zijn we daar altijd eerlijk over. De weg naar zelfstandigheid bestaat nu eenmaal uit pieken en dalen.

 

Bij SID krijg je een persoonlijk begeleider.

Wij vinden het belangrijk dat je een vast aanspreekpunt hebt, of je nu bij ons woont of ambulante begeleiding krijgt. Bovendien geef je zelf aan met welke begeleider je een klik hebt. Als jij open en eerlijk durft te zijn boek je namelijk sneller vooruitgang.

 

Beschermd wonen

In onze beschermde woonvorm is de begeleiding de gehele dag aanwezig. Overdag kun je altijd bij ons aankloppen als je ergens mee zit. Bij SID zijn geen ‘gesloten deuren’. Heb je ‘s nachts hulp nodig? Dan kun je een beroep doen op de achterwacht.

Meer informatie

 

Ambulante begeleiding

Als je ambulante begeleiding krijgt komt je begeleider op afgesproken momenten bij je langs. Voelt intensievere begeleiding veiliger? Dan is ThuisPlus ook een mogelijkheid. In dat geval kun je ons 24/7 bellen als je onverwachts ergens mee zit.

Meer informatie

 

Meer weten over onze werkwijze?

Wij beantwoorden graag je vragen. Je kunt ons zowel telefonisch als per e-mail bereiken. Loop je vast bij het aanvragen van een indicatie? Ook dan kunnen wij je helpen. Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op